Ταινίες Μικρού Μήκους για Παιδιά

Στη συγκεκριμένη ενότητα θα δείτε υπέροχα Animation μικρού μήκους, με απίθανα γραφικά, εξαιρετικές μελωδίες και πολύτιμα, διδακτικά μηνύματα τα οποία βρήκαμε από το Youtube.


The Lighthouse – Ο Φάρος. Η ιστορία, με όμορφες, ραφιναρισμένες εικόνες, δείχνει πώς οι γονείς είναι πάντα δίπλα στα παιδιά τους, φάρος αναμμένος, προκειμένου να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Δεν έχουν σημασία τόσο τα γεγονότα, οι γονείς θα είναι πάντα σε αναμονή για τα παιδιά τους, θα είναι πάντα εκεί όπως ακριβώς το φως του φάρου για τα καράβια.


Kitbull. Η ιστορία ξεκινά με ένα αδέσποτο γατάκι, με μεγάλα μάτια, το οποίο περιπλανιέται μονάχο του σε μια γειτονιά, μέχρι να βρει καταφύγιο σε ένα χαρτόκουτο, σε ένα σκοτεινό σοκάκι. Εκεί συναντά ένα πίτμπουλ, το οποίο υποφέρει από την κακοποίηση που δέχεται από τον ιδιοκτήτη του.


Η ΟμπρέλαUmbrella. Η ταινία ακολουθεί την ιστορία του Τζόζεφ, ενός μικρού αγοριού που ζει σε ένα ορφανοτροφείο και ονειρεύεται να αποκτήσει μία κίτρινη ομπρέλα. Μέχρι που συναντά ένα μικρό κορίτσι που του ξυπνά μνήμες από το παρελθόν.


Η γιαγιά μου είναι πάντα γεμάτη – Μy Stuffed Granny. Πρόκειται για ένα τρυφερό ταινιάκι που αποτελεί ύμνο για την αξεπέραστη Ελληνίδα γιαγιά και τις θυσίες που κάνει για την οικογένεια.  Η μικρή Σοφία ζει με τον μπαμπά και τη γιαγιά της  σε ένα φτωχικό σπίτι στα χρόνια της κρίσης. Η γιαγιά της τρώει ασταμάτητα, ακόμη κι όταν το ψυγείο είναι άδειο! Η οικογένεια, επιβιώνει μόνο με τη σύνταξη της γιαγιάς, καθώς ο πατέρας δεν έχει δουλειά και δεν βρίσκει. Η μικρή Σοφία προσπαθεί να φυτρώσει σποράκια από φρούτα που φυτεύει σε μια μικρή γλάστρα για να ταΐσει όλη την οικογένεια. Τα σποράκια δεν φυτρώνουν και η γιαγιά πεθαίνει μία μέρα πριν λάβουν την σύνταξη. Δείτε τι σκαρφίζεται ο μπαμπάς για να πάρει τα χρήματα αλλά και τι κάνει η μικρή μας ηρωίδα.


Our Planet Now Winning. Η ταινία μιλά για την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού, της οποίας η γιαγιά είχε ένα παλιό βιβλίο με ζώα που είχε δει μόνο σε φωτογραφίες (σσ. της 8χρονης). Η γιαγιά της τής εξηγεί, ότι κάποτε αυτά τα ζώα βρίσκονταν στη Γη, τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα. Η μικρή στα όνειρά της έπλασε έναν ονειρικό κόσμο με όλα αυτά τα ζώα, ενώ τελικά αναρωτιέται πώς οι επέτρεψαν οι προηγούμενες γενιές να εξαφανιστούν ζώα, όπως χαμαιλέοντες, τίγρεις και φλαμίνγκο.


The Wishgranter. Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι ρίχνουν ταυτόχρονα από ένα κέρμα στο ίδιο μαγικό συντριβάνι. Όμως μια μικρή ατυχία αποτρέπει την ευχή τους από το να πραγματοποιηθεί και τότε αναλαμβάνει ο μικρός καλλικάντζαρος που εκπληρώνει τις ευχές των ανθρώπων.


Ίαν. Ο Ίαν έχει εγκεφαλική παράλυση, χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι και έναν υπολογιστή μέσω του οποίου επικοινωνεί με την κίνηση των ματιών του. Παρά την αναπηρία του, θέλει να παίξει και θέλει τα άλλα παιδιά να γνωρίζουν ότι μπορεί να παίξει. «Μπορώ να παίξω και να συμμετέχω», είχε πει σε συνέντευξή του ο Ίαν.


Alike. Η ιστορία εξελίσσεται σε μία άχρωμη και αφιλόξενη πόλη, όπου λείπει δημιουργικότητα από τους ανθρωπους της. Ωστόσο, ένας μπαμπάς, ο Copi και ο γιος του είναι οι μόνοι που έχουν ένα χρώμα. Στην αρχή, ο Copi ετοιμάζει τον γιο του για το σχολείο, αφού έχει ο ίδιος ετοιμαστεί για δουλειά.

Στον δρόμο, ο μικρός ανακαλύπτει έναν χρωματιστό χαρακτήρα, έναν βιολιστή, που παίζει σε ένα πάρκο. Στο τέλος της μέρας, ο πατέρας, άχρωμος και απορροφημένος από την δουλειά του,  περιμένει τον γιο του να τελειώσει το σχολείο και όταν τον αγκαλιάζει ξανακερδίζει το χρώμα του.

Όσο οι μέρες περνούν, ο γιος γίνεται λιγότερο δημιουργικός στο σχολείο, αρχίζει και χάνει τον ενθουσιασμό του και συνάμα το χρώμα του, όπως ο πολυάσχολος μπαμπάς.

Μέχρι που ο πατερας προσπαθεί να κάνει τον γιο του χαρούμενο και επισκέπτονται μαζί το πάρκο για να βρουν τον βιολιστή. Όμως, εκείνος δεν είναι πλέον εκεί. Αντ’ αυτού, ο μπαμπάς στέκεται στο πάρκο και αρχίζει να μιμείται την παράσταση του βιολιστή, δίνοντας έτσι χαρά και στους δυο τους.


Το παιχνίδι του ΤζέριGeri’s Game. Η ιστορία έχει ως πρωταγωνιστή έναν ηλικιωμένο άνδρα, τον Τζέρι (με την φωνή του Μπομπ Πίτερσον), ο οποίος παίζει μια παρτίδα σκάκι εναντίον του εαυτού του σε ένα πάρκο.

Ο Τζέρι παίζει ολομόναχος, μέχρι που κάποια στιγμή εμφανίζεται ένας «σωσίας» του. Στον αγώνα μεταξύ του Τζέρι και του «σωσία» υπάρχει ένα έπαθλο: η μασέλα του Τζέρι. Όποιος κέρδιζε στον αγώνα, θα κέρδιζε και την μασέλα.


Το ΔώροThe Present. Ένα αγόρι παίζει παθιασμένα ένα βιντεοπαιχνίδι σε ένα σκοτεινό σαλόνι, όταν μπαίνει στο σπίτι η μητέρα του κρατώντας ένα κουτί, λέγοντάς του ότι περιέχει ένα δώρο γι’ αυτόν. Το αγόρι ανοίγει το κουτί, για να ανακαλύψει ότι μέσα κρύβεται ένα ατίθασο κουτάβι. Η έκπληξη του αγοριού μετατρέπεται σε περιφρόνηση, καθώς βλέπει ότι το κουτάβι έχει τρία πόδια. Κλωτσάει το κουτάβι μακριά και συνεχίζει το παιχνίδι του. Στο μεταξύ, το κουτάβι βρίσκει μια κόκκινη μπάλα και τη φέρνει στο αγόρι, καλώντας το να παίξουν. Το αγόρι προσπαθεί να αγνοήσει το σκυλάκι. Εκείνο, όμως, του δείχνει ότι παρά την ιδιαιτερότητα του, μπορεί να γίνει τόσο διασκεδαστικό και να έχει τόσο ενδιαφέρον όσο και τα βιντεοπαιχνίδια. Στο τέλος της ταινίας γίνεται η ανατροπή, αφού αποκαλύπτεται η αναπηρία του μικρού, ο οποίος συνειδητοποιεί ότι το δώρο της μαμάς του είναι πολύτιμο.


Τα χαζοπούλια – For the birds. Ένα-ένα, μερικά πουλιά από ένα σμήνος κάθονται σε ένα καλώδιο ενός πυλώνα τηλεφωνικής εταιρείας. Καθώς κάθονται αρκετά κοντά το ένα στο άλλο, έχουν ήδη αρκετά προβλήματα, τα οποία διογκώνονται, όταν ένα μεγάλο πουλί έρχεται να καθίσει μαζί τους. Τα όμοια, μικρά πουλάκια δεν έχουν παρά να κοροϊδέψουν το μεγάλο, αλλά η σνομπ τους συμπεριφορά αποδεικνύεται επιεικώς καταστροφική.


Hair Love. Ένα μικρό κορίτσι κοιμάται ήσυχο στο κρεβατάκι του. Ξαφνικά ξυπνάει και συνειδητοποιεί με ενθουσιασμό τί μέρα είναι. Φοράει το πιο όμορφο φόρεμά της, τα πιο καθαρά της παπούτσια και κάθεται μπροστά στον καθρέφτη για να φτιάξει τα μαλλιά της. Μόνο που τα μαλλιά της είναι τόσο σγουρά, τόσο ογκώδη και τόσο ατίθασα που μόνο ένας άνθρωπος στον κόσμο μπορεί να τα χτενίσει.


Party Cloudy. Μια Ιστορία που διαδραματίζεται… στα σύννεφα. Μια ιστορία για αυτούς που συνεχίζουν παρά τις μεγάλες δυσκολίες.


Το κουτί – The box. Η ταινία μιλάει για την ιστορία ενός αγοριού το οποίο οδηγείται στην προσφυγιά εξαιτίας του πολέμου. Δείτε πώς το κουτί – παιχνίδι μετατρέπεται σε άγκυρα σωτηρίας για το παιδί, καθώς το συνδέει με το ευτυχισμένο παρελθόν του. Προσέξτε στην τελευταία σκηνή τη μετατροπή του κουτιού σε βάρκα σωτηρίας, επιβεβαιώνοντας την παλιά ρήση «όπου γη και πατρίς».


Pip. Ο Pip είναι ένα νεαρό σκυλάκι, το οποίο πηγαίνει στο Πανεπιστήμιο των Σκύλων προκειμένου να εκπαιδευτεί και να γίνει σκύλος-οδηγός. Το ταξίδι του, όμως, δεν είναι τόσο εύκολο…


Oktapodi. Στο υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους Oktapodi, δύο ερωτευμένα χταπόδια κάνουν τα πάντα για να ξαναβρούν το ένα το άλλο –και το καταφέρνουν με τρόπο συγκινητικό!


Cuerdas – Χορδές. Στο βραβευμένο animation μικρού μήκους Cuerdas παρακολουθούμε την ιστορία μιας «διαφορετικής» φιλίας. Στην τάξη της Μαρίας έρχεται ένας καινούριος μαθητής, ο οποίος βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο. Η Μαρία αγκαλιάζει -μεταφορικά και κυριολεκτικά- τον καινούριο της συμμαθητή, επινοώντας τρόπους να γεφυρώσουν τις διαφορές τους. Πρόκειται για μια άκρως συγκινητική ιστορία φιλίας που μας θυμίζει ότι όταν υπάρχει αγάπη, δεν υπάρχουν όρια, φραγμοί, φόβοι και ταμπού –γιατί η αγάπη βρίσκει τρόπο.


Η Λίλυ και ο χιονάνθρωπος. Η ταινία μιλάει για την δύναμη της φιλίας μεταξύ ενός μικρού κοριτσιού, της Lily και ενός χιονάνθρωπου που έφτιαξε χρησιμοποιώντας την φαντασία της με συνδυασμό με το χιόνι. Ο χιονάνθρωπος ζωντανεύει και κάνει τα πάντα για να φτιάξει την διάθεση της μικρής Lily, ενώ εκείνη για να τον διατηρήσει ζωντανό, όταν καταφθάνει η άνοιξη. Όμως ο χρόνος περνάει και ο χιονάνθρωπος μένει μόνος του, ξεχασμένος στο ψυγείο.


Πηγή: Youtube

Κοινοποιήστε: