Μονοήμερη Εκδρομή στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Την Κυριακή στις 08 Δεκεμβρίου 2019 το σχολείο μας πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Αθήνα. Ξεκινήσαμε από το σχολείο μας το πρωί με τα λεωφορεία και πρώτη στάση κάναμε στο Κιάτο για καφέ. Στην συνέχεια συνεχίσαμε για τον προορισμό μας με όλα τα παιδιά ενθουσιασμένα. Ο ενθουσιασμός των παιδιών αυξάνονταν ολοένα και επιτέλους κατά της 10:40 φτάσαμε στον προορισμό μας. Τα παιδιά μας βρέθηκαν ξαφνικά σε έναν μαγικό κόσμο και τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν πλούσιες συλλογές εκθεμάτων του ζωικού και φυτικού μας βασιλείου στο φυσικό τους μέγεθος.

Ξεκίνησε λοιπόν το ταξίδι μας με τα φυτικά εκθέματα με την ξεναγό μας να εξηγεί στα παιδιά για αυτά που έβλεπαν. Στην συνέχεια επισκεφτήκαμε την εντομολογική αίθουσα όπου θαυμάσαμε πεταλούδες και νυχτοπεταλούδες από την Ελλάδα και άλλες χώρες, την αίθουσα υδροβιολογίας όπου θαυμάσαμε την συλλογή κογχυλιών από όλο τον κόσμο σε εντυπωσιακά χρώματα και μορφές,   Στην αίθουσα ερπετών τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν με το ακριβές αντίγραφο του Τρικεράτοπα μήκους 7,16 μέτρων. Επίσης, τα παιδιά θαύμασαν την καμηλοπάρδαλη, τη ζέβρα, τον λευκό ρινόκερο και τα άλλα θηλαστικά στο φυσικό τους μέγεθος καθώς και την παλαιοντολογική συλλογή με τα απολιθώματα. Στην συνέχεια τα παιδιά ενθουσιάστηκαν στην έκθεση γεωλογίας με τα πολύχρωμα και σπάνια πετρώματα και ορυκτά.

Το ταξίδι μας συνεχίστηκε μέσα από την έκθεση στο κέντρο Γαία όπου τα παιδιά πληροφορήθηκαν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο πλανήτης μας και το αποτύπωμα που έχει αφήσει ο άνθρωπος μέσα στα εκατομμύρια χρόνια, διαμορφώνοντας έτσι μία οικολογική συνείδηση για μία πιο σωστή διαχείριση για τους μελλοντικούς χρήστες των πόρων του πλανήτη μας. Ακολούθησε ξενάγηση στην ψηφιακή έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο» όπου τα παιδιά περιηγηθήκαν και γνωρίσαν καλύτερα αυτό το φυσικό φαινόμενο μέσα από διαδραστικές εφαρμογές και καινοτόμες μεθόδους υψηλής τεχνολογίας. Τέλος ομάδες από τους μικρούς μας μαθητές συμμετείχαν στο Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης, βασισμένο στον γνωστό Μύθο του Αισώπου: “Το Λιοντάρι και το Ποντίκι”. Εκεί αφού παρακολούθησαν το συγκεκριμένο μύθο, συμμετείχαν σε ένα κύκλο παιχνιδιών βασισμένα σε αυτόν.

Η εκδρομή μας τελείωσε με μια στάση και ελεύθερο πρόγραμμα στο Athens Mall. Η εκδρομή μας όπως είπαν τα παιδιά ήταν απολαυστική με μια δόση εμπειρίας και εξερεύνησης της Φυσικής Ιστορίας!!!!

Μόνιμη Έκθεση Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Μόνιμη Έκθεση Γαία

Περιοδική Έκθεση “Σεισμός στο Μουσείο”

Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης για μικρά παιδιά ηλικίας 4-6 και 2–4 ετών, βασισμένο στον γνωστό Μύθο του Αισώπου: “Το Λιοντάρι και το Ποντίκι”

Κοινοποιήστε: