Επίσκεψη των μαθητών της Γ’ και Δ’ τάξης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής «Πάνος Μυλωνάς»

Η εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών σχολείων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης Κοινωνικού Προγράμματος που ο Δήμος έχει σχεδιάσει.
Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί με τρόπο ώστε να αποτελεί προσομοίωση του συνήθους αστικού και περι-αστικού οδικού δικτύου. Αποτελεί μια επένδυση στο μέλλον. Διαμορφώνει τους πολίτες του αύριο, διαπλάθει τους οδηγούς και τους πεζούς της επόμενης γενιάς οι οποίοι θα κυκλοφορούν με ασφάλεια και θα σέβονται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
Η εκπαιδευτική διαδικασία που ακολουθείται ως προς την κυκλοφοριακή αγωγή, οι διδακτικές που χρησιμοποιούνται αλλά και η πρακτική εξάσκηση με τα επαναφορτιζόμενα αυτοκινητάκια και τα ποδήλατα στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Πάρκου, τo κατατάσσει ως ένα από τα καλύτερα του είδους του και δη στη Δυτική Ελλάδα. Οι μαθητές και μαθήτριες μας  υπό την καθοδήγηση πιστοποιημένου εκπαιδευτή, έμαθαν  τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής, ενώ με την ενεργή συμμετοχή τους έμαθαν  να αντιλαμβάνονται τη διαφορά μεταξύ δρόμου και πεζοδρομίου, αλλά και να χρησιμοποιούν σωστά τις διαβάσεις και τους φωτεινούς σηματοδότες.

Κοινοποιήστε: